dimecres, 10 d’octubre de 2012

BLOC

Què és un dossier d'aprenentatge? 

Un dossier d'aprenentatge en format de bloc permet de descriure i ampliar, de forma continuada i cronològica, els aprenentatges més significatius en el meu cas, d'aquest mòdul. D'aquesta manera al final del semestre obtindrem un gran recull de conceptes els quals ens ajudaran a repassar i recordar els continguts en cas de dubte. 
Què és un bloc?
Un bloc és un espai dins d'una pàgina web que diàriament recopila cronològicament texts i articles d'un o variïs autors. L'autor sempre tindrà la llibertat de deixar publicat el que ell trobi necessari.
Què és un blogger?
Un blogger és un servei que permet crear i publicar blocs.

Què és la blocosfera?
La blocosfera és un conjunt de blocs i la interacció d'aquests.

Podriem fer que els alumnes d'una escola creessin un dossier d'aprenentatge en format de bloc, el qual els permetés d'escriure i ampliar de manera continuada i al llarg del trimestre els aprenentatges més significatius d'una matèria, o fins i tot de tot un curs. D'aquesta manera obtindrien un recull de conceptes els quals els ajudarien a repassar i contenir els continguts necessaris. Els alumnes també podrien veure i aprendre dels blocs dels seus companys, i fins i tot els podrien comentar escrivint consells o aportacions per a millorar el seu bloc. 

Com podem comprovar tenir un bloc és una molt bona manera d'aprendre. Amb aquest es produeix un tipus d'aprenentatge més innovador ja que l'alumne pot crear el seu propi bloc on hi posarà els seus coneixements, les seves aportacions i sobretot podrà aprendre dels seus companys. 

D'aquesta manera també es fomenta el procés en comptes d'un resultat final ja que aquest dossier d'aprenentatge es va creant a mesura que passa el curs i els alumnes tnen coneixements nous.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada